Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri

Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • pastavann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Risoni
150 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Mais
½–1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Pastavann
1 dl
Røkt svinekam uten ben
300 g
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Chiliflak
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 678 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne wokke kålen raskt i en varm stekepanne med olje. Server chiliflakene på siden for en mer barnevennlig rett.

Tilbered risonien som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risonien, men ta vare på 1 dl av pastavannet, og ha vannet tilbake i kjelen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og kutt det i skiver rett før servering. 
 Skyll og kutt eplet små terninger. Skrell og grovriv gulroten. Pisk sammen 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle, og vend inn den snittede kålen, eplet og gulroten. Topp salaten med ønsket mengde av chiliflakene (se tips). 
 Hell laken av maiskornene, og ha dem og buljongen i kjelen med pastavannet fra steg 1. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien i maiskremen. 
God middag! 
God middag!