Godt og rimelig
Godt og rimelig
Laktosefri
Røkt svinekam med maiskremet risoni og kålsalat med eple og gulrot
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- smør
- pastavann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Risoni
150 g
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Mais
½–1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Pastavann
1 dl
Røkt svinekam uten ben
300 g
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Chiliflak
½–1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 678 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne wokke kålen raskt i en varm stekepanne med olje. Server chiliflakene på siden for en mer barnevennlig rett.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte risonien, men ta vare på 1 dl av pastavannet, og ha vannet tilbake i kjelen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter, og kutt det i skiver rett før servering.
Skyll og kutt eplet små terninger. Skrell og grovriv gulroten. Pisk sammen 1 ss eddik og 1 ts sukker i en bolle, og vend inn den snittede kålen, eplet og gulroten. Topp salaten med ønsket mengde av chiliflakene (se tips).
Hell laken av maiskornene, og ha dem og buljongen i kjelen med pastavannet fra steg 1. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Vend inn den ferdigkokte risonien i maiskremen.
God middag!
God middag!