Laktosefri
Glutenfri
Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Sei og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen!.
Sei og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen!.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Basmatiris
135 g
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Seifilet
325 g
Grønnkål
50 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i tynne båter, og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt fisken i store terninger. Skyll grønnkålen.
Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den blir blank. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Vend grønnkålen inn i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la retten småkoke under lokk i omtrent 4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene ved servering.
God middag!
God middag!