20-30
Laktosefri
Glutenfri
Seifilet i rød currysaus med ris, grønnkål og peanøtter
Sei og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen!.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- peanøtter,
- nøtter
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Ris
Basmatiris
135 g
Seifilet i rød currysaus
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Seifilet (Fisk)
325 g
Grønnkål
50 g
Rød currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Servering
Koriander
1 bunt
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 667 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Seifilet i rød currysaus: Skrell løken og gulrøttene. Kutt løken i tynne båter, og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt fisken i store terninger. Skyll grønnkålen.
- Seifilet i rød currysaus, fortsettelse: Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den blir blank. Tilsett gulrøttene og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Vend grønnkålen inn i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, og la retten småkoke under lokk i omtrent 4 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
- Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og peanøttene ved servering.
- God middag!