Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
- pepper
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Mac and cheese
Blomkål
1 stk
Gul løk
1 stk
Mezze maniche (Hvete)
200 g
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Revet ost (Melk)
1 pakke
Pastavann
2–3 dl
Sprø bacontopping
Bacon
75 g
Panering
½ pakke
Blandet salat
Tobladssalat
50 g
Rødt eple
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 898 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 104 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Mac and cheese: Del blomkålen i små buketter, og skrell og kutt løken i båter. Fordel blomkålen og løken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er mørt og lett gyllent.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på omtrent 3 dl av pastavannet før du siler av pastaen.
- Sprø bacontopping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 2–3 minutter. Ha i paneringen og stek videre i 2–3 minutter, til alt er gyllent og sprøtt.
- Mac and cheese, fortsettelse: Ha halvparten av de de bakte grønnsakene i et litermål sammen med fløten og 2 dl av pastavannet, og kjør sammen til en jevn krem (se tips). Spe eventuelt med mer pastavann til konsistensen er rennende. Smak til med salt, og vend sausen inn med den ferdigkokte pastaen, resten av de bakte grønnsakene og den revne osten. Ha alt over i en ildfast form, og stek det hele i ovnen i 10–12 minutter. Strø bacontoppingen over gratengen ved servering.
- Blandet salat: Skyll salaten og eplet. Kutt eplet i terninger og ha det i en serveringsskål sammen med salaten. Vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
- Vel bekomme!