30-40
Laktosefri
Mørkokt høyrygg med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og sursøt løksaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrot
1 stk
Kålrot
300 g
Sellerirot (Selleri)
300 g
Mørkokt høyrygg
Mørkokt høyrygg av storfe
250 g
Sursøt løksaus
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Vann
3 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 596 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulroten, kålroten og selleriroten i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Mørkokt høyrygg: Hell kraften fra posen i en kjele, og kutt kjøttet i ½ cm tykke skiver. Legg kjøttet i kjelen med kraften, og varm kjøttet på lav varme i kjelen.
- Sursøt løksaus: Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels varme, og smelt 2 ss smør i kjelen. Stek løken i omtrent 3 minutter, til den er blank. Rør inn oksebuljongen og 2 ss hvetemel, og spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttet, litt av gangen. Kok opp og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.
- Server kjøttet med de ovnsbakte grønnsakene, potetene og den sursøte løksausen.