15-20
Vegetar
Bakt fetaost-pasta med tomater og krydderstekte kikerter
TikTok trenden "Baked feta pasta", en rask og enkel pasta med saus av ovnsbakt fetaost og tomater.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- pastavann
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakt feta
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
1 pakke
Oregano
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Krydderstekte kikerter
Kikerter
1 pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Pasta
Casarecce (Hvete)
200 g
Pastavann
2 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 695 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke blande sausen med pastaen. Server det hver for seg, så kan man forsyne seg selv.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp vann i en kjele til koking av pasta.
- Bakt feta: Skyll og kutt tomatene i båter. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell, knus og grovhakk hvitløken. Plasser fetaosten midt i en ildfast form og ha tomatene, løken og hvitløken rundt. Krydre med oreganoen, salt og pepper. Ha over 1 ss olivenolje, og bak det hele midt i ovnen i 10–15 minutter, eller til tomatene har falt sammen.
- Krydderstekte kikerter: Sil laken av kikertene og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen sammen med fetaformen i omtrent 8 minutter, eller til de er gylne.
- Pasta: Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet når pastaen siles. Ta fetaformen ut av ovnen, og rør inn ønsket mengde av pastavannet, til sausen får en kremet konsistens.
- Vend den ferdigkokte pastaen inn i fetasausen og topp retten med de stekte kikertene (se tips). God middag!