Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Blomkålsuppe
Bakepotet
⅔ stk
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
8 dl
Multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Bacon
Baconterninger
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 588 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke blomkålbukettene direkte i buljongvannet uten å bake dem i ovnen. Juster suppen med mer vann, om du synes den blir for tykk.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Blomkålsuppe: Skrell og kutt poteten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør og lett gyllen. Kok poteten i en kjele sammen med 8 dl vann, buljongen og fløten i omtrent 15 minutter, eller til poteten er møre.
- Multibrød: Varm multibrødene på en rist i ovnen i omtrent 5 minutter, til de er gjennomvarme.
- Bacon: Ha baconet i en kald stekepanne og varm den opp til middels høy varme. Stek baconet i fettet den slipper, i omtrent 5 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.
- Blomkålsuppe, fortsettelse: Ha den ferdigstekte blomkålen i kjelen med buljongvannet og poteten fra steg 1. Kjør det hele til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Topping: Topp suppen med baconet og server multibrødene til retten. God middag!