35-45
Roede
Laktosefri
Mager svinekam med bakt blomkål og grønnkål, sjysaus og rørte tyttebær
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- margarin
- hvetemel
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Blomkål
½–1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Olje
1 ts
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Olje
1 ts
Sjysaus
Oksebuljong
½–1 pakke
Margarin (Melk)
½ ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
2 dl
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 556 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Kutt blomkålen i buketter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend grønnkålen inn med grønnsakene når det gjenstår 5 minutter av steketiden.
- Svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering.
- Sjysaus: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Smelt ½ ss margarin i pannen, og la det bruse til det får en lys brun farge. Rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av oksebuljongen, og spe på med 2 dl vann litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til med pepper og eventuelt resten av buljongen.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
- God middag!
- Potet: 150 g Ovnsbakte grønnsaker: 170 g Svinekjøtt: 125 g Sjysaus: 3 ss Tyttebær: 1 ss Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).