Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
Ponzusmør
Ingefær
½–1 bit
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½-1 pakke
Smør (Melk)
2-3 ss
Smørdampet kål med bacon og eple
Grønt eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Baconterninger
150 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 582 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Seifilet: Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Ponzusmør: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Pass på at smøret ikke brenner seg. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. Hell ponzusmøret over fisken ved servering.
- Smørdampet kål med bacon og eple: Skyll og kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen, ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet.