20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingspyd i krydret barbecuesaus med ruccola- og granateplesalat og jasminris
Saftige, varme kyllingspyd med masse smak er ordentlig kosemat. Her får du dem med søt mangochutney og syrlig granateple - en smaks- og fargefest.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt
Basisvarer
- malt kanel
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Kyllingspyd
Barbecuesaus
1 pakke
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Grillspyd
4–6 stk
Malt kanel
½ ts
Ris
Jasminris
135 g
Ruccola- og granateplesalat
Ruccola
50 g
Koriander
1 bunt
Granateple
1 stk
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 685 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været tillater det, kan du ta med kyllingspydene ut på grillen. Har du ikke kanel, kan du fint droppe det.
- Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
- Kyllingspyd: Bland sammen barbecuesausen, det meksikanske grillkrydderet og ½ ts kanel i en skål (se tips). Del kyllingen i to på langs og bland kyllingen inn i sausen. Tre kyllingen på grillspydene, og fordel spydene på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ruccola- og granateplesalat: Skyll ruccolaen og korianderen. Grovhakk korianderen og ta kjernene ut av granateplet. Bland sammen ruccolaen, korianderen og granateplet i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Smak til med chiliflakene, salt og pepper.