20-30
Laktosefri
Alt-i-ett tacopanne med ost, jalapeñosyltet løk og røkt chilidressing
I denne enkle tacopannen er det masse gode smaker samlet i en og samme panne. Smeltet ost og masse deilig topping! Sett hele pannen midt på bordet, så kan alle fylle sine egne tacos rett fra stekepannen!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- salt
- olje
Alt-i-ett tacopanne
Gul paprika
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig
300 g
Røkt chilimix
½ pakke
Mexican BBQ (Sulfitt)
1 pakke
Revet ost (Melk)
½ pakke
Syltet rødløk og jalapeño
Rødløk
½ stk
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Røkt chilidressing
Lettmajones (Egg)
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Tortillas
Tortillalefser (Hvete, Gluten)
4 stk
Til servering
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1037 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Alt-i-ett tacopanne: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
- Syltet rødløk og jalapeño: Skyll og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn jalapeñoen og halvparten av løken fra steg 1. La det trekke i laken frem til servering.
- Alt-i-ett tacopanne, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt, pepper og halvparten av den røkte chilimixen, og ha kjøttet over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek paprikaen og resten av løken i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet tilbake i pannen. Vend inn det meksikanske grillkrydderet, og strø over den revne osten. Ha på lokk, og la pannen stå på lav varme i omtrent 3 minutter, eller til osten har smeltet.
- Røkt chilidressing: Rør majonesen sammen med resten av den røkte chilimixen og 2 ss av syltelaken fra steg 2.
- Tortillas: Varm tortillaene som anvist på pakken, og del dem i fire før servering.
- Til servering: Skyll og grovhakk korianderen. Topp tacopannen med den røkte chilidressingen, korianderen og den syltede løken og jalapeñoen. Sett stekepannen på bordet sammen med tortillaene, så kan alle fylle sine egne tacos. Vel bekomme!