Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
- olje
Risoni
Risoni (Hvete)
150 g
Strimlet svin
Urtemarinert svinekjøtt
300 g
Garam masala-gryte
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Garam masala
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Hvetemel
½ ss
Vann
1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 738 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt mer vann i gryten hvis du synes det trengs.
- Risoni: Kok risonien som anvist på pakken.
- Strimlet svin: Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, uten å røre i det, til det har fått en stekeskorpe. Vend på kjøttet, og stek det i 2–3 minutter til. Stek gjerne kjøttet i flere omganger, slik at det blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over på en tallerken.
- Garam masala-gryte: Skrell og kutt gulrøttene og løken i terninger. Varm opp gryten fra steg 2 til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt mer olje. Stek gulrøttene, løken, ½ ss hvetemel og garam masala-krydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett kokoskremen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la gryten småkoke i 5 minutter, til gulrøttene er møre. Vend det stekte svinekjøttet inn i gryten, og smak til med litt salt og pepper.
- God middag!