20-30
Ørretburger med cheddar og urter, aioli, hjertesalat og potetskiver
Du skal lete lenge etter en saftigere og bedre ørretburger enn dette. Dypp de sprø, dill- og sennepsfrøstekte potetskivene i aioli.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Potetskiver
Poteter
350 g
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Ørretburgere og tilbehør
Ørretburger med cheddar og urter (Fisk, Melk, Laktose)
260 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 789 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 71 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte løken hvis du ønsker det. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann med 2 ss eddik, og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ørretburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre ørretburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene og tomaten i kaldt vann. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kutt tomaten i skiver.
- Hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Servering: Smør aiolien på snittflaten på burgerbrødene, og fyll dem etter eget ønske.