20-30
Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter
Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker og tilbehør, pent dandert i en skål.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Søtpotetmos
Søtpotet
1 stk
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Spicy kikerter
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Tilbehør
Cherrytomater
1 pakke
Avokado
1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 79 g
- Protein 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis avokadoen er umoden kan du fremskynde modningsprosessen ved å oppbevare den i romtemperatur på kjøkkenbenken sammen med epler, gjerne i en pose.
- Søtpotetmos: Skrell og kutt søtpoteten i terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Spicy kikerter: Sil og skyll kikertene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i omtrent 2 minutter, og krydre med salt og ønsket mengde av chilimixen.
- Tilbehør: Skyll og del cherrytomatene i to. Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt løken i strimler. Ha løkstrimlene i en skål og skvis over saften fra limen.
- Søtpotetmos, fortsettelse: Skrell og finriv 1–2 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og ingefæren. Smak til med salt og pepper.
- Buddha bowl: Fordel bulguren og søtpotetmosen i skåler, og topp med kikertene og resten av tilbehøret. Drypp baslamicovinaigretten over retten ved servering.