Laktosefri
Vegetar
Buddha bowl med søtpotetmos, bulgur og spicy kikerter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker og tilbehør, pent dandert i en skål.
Buddha bowl er en vegetarrett som består av forskjellige typer grønnsaker og tilbehør, pent dandert i en skål.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
Bulgur
125 g
Kikerter
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Avokado
½–1 stk
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis avokadoen er umoden kan du fremskynde modningsprosessen ved å oppbevare den i romtemperatur på kjøkkenbenken sammen med epler, gjerne i en pose.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger, og kok dem i 10–15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Sil og skyll kikertene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene i omtrent 2 minutter, og krydre med salt og ønsket mengde av chilimixen.
Skyll og del cherrytomatene i to. Kutt avokadoen i to og fjern steinen. Løft forsiktig ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. Skrell og kutt løken i strimler. Ha løkstrimlene i en skål og skvis over saften fra limen.
Skrell og finriv 1–2 ss ingefær på et rivjern. Sil vannet av søtpotetbitene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør og ingefæren. Smak til med salt og pepper.
Fordel bulguren og søtpotetmosen i skåler, og topp med kikertene og resten av tilbehøret. Drypp baslamicovinaigretten over retten ved servering.
God middag!