Hellas
Glutenfri
Psari plaki - Tomatisert lyr med oliven, fetaost og sitronris
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Sitronskall
1 stk
Oregano
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Moste tomater
400 ml
Urtemiks
1 pakke
Lyrfilet
325 g
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
½ ts
Salt
⅔ ts
Tobladssalat
50 g
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 780 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Vend inn skallet fra sitronen, ½ ss olivenolje og oreganoen i den ferdigkokte risen før servering.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett 2 ss olivenolje, løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 5 minutter. Ha i de moste tomatene, urtemiksen, ½ ts sukker og ⅔ ts salt. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Hell tomatsausen fra punkt 3 over fisken, og fordel olivenene rundt. Bak fisken i ovnen i omtrent 12 minutter.
Skyll salaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn litt saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. Smuldre fetaosten over den tomatiserte fisken ved servering.
God middag!