30-40
Glutenfri
Psari plaki - Tomatisert lyr med oliven, fetaost og sitronris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
Sitronris
Basmatiris
135 g
Sitronskall
1 stk
Oregano
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Tomatisert lyr
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Moste tomater
400 ml
Urtemiks
1 pakke
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Kalamataoliven
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
½ ts
Salt
⅔ ts
Salat
Tobladssalat
50 g
Sitron
½ stk
Servering
Sitron
½ stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 780 kcal
- Fett 36 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Sitronris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Vend inn skallet fra sitronen, ½ ss olivenolje og oreganoen i den ferdigkokte risen før servering.
- Tomatisert lyr: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett 2 ss olivenolje, løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 5 minutter. Ha i de moste tomatene, urtemiksen, ½ ts sukker og ⅔ ts salt. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
- Tomatisert lyr, fortsettelse: Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Hell tomatsausen fra punkt 3 over fisken, og fordel olivenene rundt. Bak fisken i ovnen i omtrent 12 minutter.
- Salat: Skyll salaten, og ha den i en serveringsskål. Bland inn litt saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper.
- Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. Smuldre fetaosten over den tomatiserte fisken ved servering.