Laktosefri
Tuna fishcakes med frisk agurksalat, søt chilimajones og ris
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
- smør
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
½ stk
Tunfisk i olivenolje
2 boks
Panko
2 pakke
Egg
2 stk
Jasminris
135 g
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Chili
½ stk
Sukker
½ ts
Søt chilisaus
1 pakke
Lettmajones
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 888 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 135 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll og finhakk hele chilien. Skyll og grovhakk all korianderen. Skrell og finhakk hvitløken og halve rødløken. Hell oljen av tunfisken, og ha den i en bolle sammen med hvitløken, den finhakkede rødløken og halvparten av korianderen og chilien. Mos det sammen med en gaffel. Ha i en halv pakke panko, 1 egg og litt salt, og rør det godt sammen. Form blandingen til små fiskekaker.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll agurken og skjær lange bånd med en grønnsakskreller eller ostehøvel. Kutt resten av rødløken i tynne skiver, og ha de i en skål sammen med 1 ts sukker og saften fra halve limen. Vend inn agurken og resten av korianderen og chilien fra steg 1 rett før servering. Smak til med litt salt.
Ha resten av pankoen på en tallerken, og visp resten av eggene sammen i en skål. Vend fiskekakene først i egget, og deretter i pankoen på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø.
Bland den søte chilisausen og majonesen sammen i en skål, og spe med litt vann til ønsket konsistens.
Kutt resten av limen i båter, og server til retten.
God middag!