Souvlaki - Grillet svinekam med tzatziki og sitron

Hellas

Glutenfri

Souvlaki - Grillet svinekam med tzatziki og sitron

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Svinenakke i skiver
300 g
Bladpersille
1 bunt
Sitron
⅔ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grillspyd
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Salt
½ ts
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det kan kjøttet og potetene grilles.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt kjøttet i strimler og ha det i en skål. Skyll og grovhakk persillen. Skrell og knus hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) i en liten skål. Ha persillen, hvitløken, saft fra ⅔ av sitronen, 1 ss olivenolje, ½ ts salt og litt pepper i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og bland marinaden med kjøttet. La det stå på benken.
Skyll og kutt potetene i skiver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.  
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og grovriv halvparten av agurken på et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut så mye vann som mulig av agurken, og har den i en serveringsskål. Bland inn hvitløken og yoghurten, og smak til med salt og pepper.   
Kutt resten av agurken i tynne skiver. Kutt enden av salaten, og skyll og kutt bladene i strimler. Skrell og finhakk rødløken. Ha agurken, salaten og løken i en serveringsskål, og bland inn resten av saften fra sitronen og litt olivenolje. 
Tre kjøttet på grillspydene (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttspydene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
God middag!