Tunfisk-sandwich med basilikumkrem, frisk salat og hjemmelagde fries

Tunfisk-sandwich med basilikumkrem, frisk salat og hjemmelagde fries

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Majones
½ pakke
(Egg)
Basilikumolje
½ pakke
Tunfisk i olivenolje
1 boks
(Fisk)
Sjalottløk
½ stk
Majones
1½ pakke
(Egg)
Chiliflak
½ pakke
Sjalottløk
½ stk
Restaurantsalat
50 g
Tomat
1 stk
Avokado
½–1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
½ ts
Grove sandwichbrød
1 pakke
(Havre, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 71 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i tynne skiver på langs, og deretter i tynne staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene midt i ovnen i 15–20 minutter. Vend på dem halvveis i steketiden så de blir jevnt stekt.
 Ha den halve pakken med majones i en skål, og rør inn basilikumoljen. Smak til med salt.
 Skrell og finhakk halve sjalottløken. Hell oljen av tunfisken, og ha tunfisken i en bolle sammen med løken. Mos det litt sammen med en gaffel, og vend inn resten av majones. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene og litt salt og pepper. 
 Kutt resten av løken i tynne skiver, og vend det sammen med 1 ss eddik og ½ ts sukker i en bolle. Skyll tomaten og salaten. Tørk salaten lett, og vend det sammen med løken i bollen. Kutt tomaten i skiver. Del avokadoen i to og fjern steinen. Løft avokadokjøttet ut med en skje, og kutt det i skiver.
Varm brødene i ovnen i 3–5 minutter.
Del brødene i to. Smør på litt av basilikumkremen, og legg på avokado- og tomatskivene. Krydre tomaten med litt salt og pepper. Legg på et par skjeer av tunfiskrøren, og topp med salaten. Server friesene ved siden av.
God middag!