Hellas
Kyllinggyros i pitabrød med dill- og yoghurtdressing, tomatsalat og potetfries
4.04 (67)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Bakepotet
1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Tobladssalat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
½ stk
Dill
½–1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Kyllinggyros
300 g
Pitabrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 824 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i staver, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skyll tomaten og salaten, og kutt tomaten i tynne båter. Skrell og finhakk rødløken. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, litt eddik, salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll agurken og dillen. Finhakk dillen, og grovriv agurken på et rivjern. Klem ut så mye vann som mulig fra agurken, og ha den i en serveringsskål sammen med hvitløken og dillen. Bland inn yoghurten, og smak til med salt og pepper.
Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 4 minutter, til det er gjennomvarmt.
God middag!