Godt og rimelig
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Massaman-marinerte kyllinglår
med ris og grønnskaker4.39 (114)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Massaman currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Kyllinglår
520 g
Olje
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Jasminris
135 g
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 912 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan bakes i ovnen sammen med kyllingen hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Bland sammen currypasten, saften fra halve limen og 1 ss olje i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet og vend dem godt sammen med marinaden i bollen. Fordel lårene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu gjerne lårene en gang under steketiden.
Skrell gulrøttene og løken, og skyll spinaten. Kutt gulrøttene i grove biter og løken i båter.
Kok risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek gulrøttene og løken under omrøring i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper og vend inn spinaten mot slutten av steketiden.
Kutt resten av limen i båter og server dem til retten sammen med dressingen.
God middag!