20-30
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri
Massaman-marinerte kyllinglår med ris, grønnsaker, curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Marinerte kyllinglår
Massaman currypaste
½–1 pakke
Lime
½ stk
Kyllinglår
520 g
Soyasaus (Soya)
1 ss
Olje
1 ss
Stekte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Spinat
50 g
Ris
Jasminris
135 g
Til servering
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 923 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan bakes i ovnen sammen med kyllingen hvis du heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Marinerte kyllinglår: Bland sammen currypasten, saften fra halve limen, 1 ss soyasaus og 1 ss olje i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet og vend dem godt sammen med marinaden i bollen. Fordel lårene utover et stekebrett med bakepapir. Stek kyllinglårene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Snu gjerne lårene en gang under steketiden.
- Stekte grønnsaker: Skrell gulrøttene og løken, og skyll spinaten. Kutt gulrøttene i grove biter og løken i båter.
- Ris: Kok risen som anvist på pakken.
- Stekte grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek gulrøttene og løken under omrøring i omtrent 3 minutter. Krydre med salt og pepper og vend inn spinaten mot slutten.
- Servering: Kutt resten av limen i båter og server dem til retten sammen med dressingen.