Godt og rimelig
Godt og rimelig
Gratinert pastaform med kyllingkjøttdeig
og paprikaRetten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- olje
Mezze maniche
200 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Crème fraîche
150 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Pastavann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 856 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også holde av litt av, eller all paprikaen og spinaten, for å heller lage en kald salat å servere ved siden av pastaformen. Du kan også blande pastaen med kylllingfyllet før det hele gratineres.
Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme, og kok opp lettsaltet vann til pastaen i en kjele.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra steg 1, men kort ned på koketiden med omtrent 3 minutter. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler pastaen. Skyll paprikaen og spinaten, og skrell løken og hvitløken. Kutt paprikaen i strimler, og grovhakk løken og hvitløken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i løken og hvitløken, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Vend inn crème fraîchen, omtrent 1 dl pastavann og sitruskrydderet. Gi det hele et oppkok, og vend inn spinaten og paprikaen (se tips). Smak til med salt og pepper.
Ha den ferdigkokte pastaen i en smurt ildfast form, og fordel kyllingfyllet jevnt over. Strø osten over, og stek pastaformen i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til osten er gyllen. God middag!
God middag!