Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Pastaform
Mezze maniche (Hvete)
200 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Pastavann
1 dl
Soyasaus (Soya)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 862 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også holde av litt av, eller all paprikaen og spinaten, for å heller lage en kald salat å servere ved siden av pastaformen. Du kan også blande pastaen med kylllingfyllet før det hele gratineres.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme, og kok opp lettsaltet vann til pastaen i en kjele.
- Pastaform, forberedelse: Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra steg 1, men kort ned på koketiden med omtrent 3 minutter. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet før du siler pastaen. Skyll paprikaen og spinaten, og skrell løken og hvitløken. Kutt paprikaen i strimler, og grovhakk løken og hvitløken.
- Pastaform: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i løken og hvitløken, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Vend inn crème fraîchen, omtrent 1 dl pastavann, sitruskrydderet og 1 ss soyasaus. Gi det hele et oppkok, og vend inn spinaten og paprikaen (se tips).
- Pastaform, fortsettelse: Ha den ferdigkokte pastaen i en smurt ildfast form, og fordel kyllingfyllet jevnt over. Strø osten over, og stek pastaformen i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til osten er gyllen. God middag!