IKKE BRUK Brystfilet av saktevoksende kylling med estragonbakte rotgrønnsaker, gulrotkrem og rødvinssaus

Sunt valg

Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

IKKE BRUK Brystfilet av saktevoksende kylling med estragonbakte rotgrønnsaker, gulrotkrem og rødvinssaus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Rødløk
1 stk
Estragon
½ bunt
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Gulrøtter
200 g
Smør
25 g
(Melk)
Rødvinssaus
½ pakke
(Melk)
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 559 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle oppskriften kan du steke gulrøttene i ovnen med litt olje, salt og pepper i 15–20 minutter i stedet. Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.  
 Skyll potetene og skrell alle gulrøttene og rødløken. Kutt potetene og rødløken i båter og 200g av gulrøttene i staver. Skyll og tørk estragonen. Ha potetbåtene og gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak rotgrønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen på ene siden i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 2 minutter. Legg kyllingen oppå rotgrønnsakene i ovnen, og stek det hele videre i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.   
 Kutt resten av gulrøttene i skiver. Kok gulrotskivene i lettsaltet vann, i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Smelt 25g smør i en liten kjele under omrøring, til smøret er nøttebrunt og har en nøtteaktig aroma. Sil vannet av gulrøttene. Ha det brunede smøret sammen med gulrøttene. Bruk en stavmikser og kjør det hele sammen til en jevn krem. 
Ta grønnsakene og kyllingen ut fra ovnen, og legg kyllingen over på en tallerken. La kyllingen hvile i 5 minutter før den kuttes i skiver. Vend rødløken og estragonen inn med grønnsakene, og stek det videre i omtrent 5 minutter. 
Ha sausen i en liten kjele og kok opp under omrøring. Skyll og tørk ruccolaen.  
God middag!
God middag!