Krydderstekt kyllingbryst med ajvar-bulgur, yoghurt og nektarinsalat
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- eplesidereddik
- olje
- salt
- pepper
Bulgur
125 g
Ajvar
½–1 pakke
Smør
½ ss
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Persillade
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Nektarin
1 stk
Agurk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 568 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del nektarinene i to og stek dem raskt i stekepannen sammen med kyllingen for ekstra god smak.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde ajvar og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren, og krydre med litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 3 minutter. Skru så ned til lav varme, krydre med sitruskrydderet, legg på lokk, og la kyllingen hvile i omtrent 4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Kutt kyllingen i skiver før servering.
Skyll hele agurken, og grovriv halvparten på et rivjern. Press ut så mye væske du klarer, og ha agurkraspet i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen.
Skrell sjalottløken og skyll nektarinen. Kutt løken i tynne skiver og nektarinen i tynne båter. Kutt resten av agurken i skiver. Ha nektarinen, agurken og løken i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss eddik og litt salt. La det marinere i 2 minutter før salaten vendes inn.
God middag!
God middag!