Krydderstekt kyllingbryst med ajvar-bulgur, yoghurt og nektarinsalat

Krydderstekt kyllingbryst med ajvar-bulgur, yoghurt og nektarinsalat

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olivenolje
  • eplesidereddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Ajvar
½–1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sjalottløk
1 stk
Nektarin
1 stk
Agurk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 568 kcal
  • Fett: 20 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del nektarinene i to og stek dem raskt i stekepannen sammen med kyllingen for ekstra god smak.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde ajvar og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren, og krydre med litt salt og pepper.   
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 3 minutter. Skru så ned til lav varme, krydre med sitruskrydderet, legg på lokk, og la kyllingen hvile i omtrent 4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Kutt kyllingen i skiver før servering.   
Skyll hele agurken, og grovriv halvparten på et rivjern. Press ut så mye væske du klarer, og ha agurkraspet i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen.
Skrell sjalottløken og skyll nektarinen. Kutt løken i tynne skiver og nektarinen i tynne båter. Kutt resten av agurken i skiver. Ha nektarinen, agurken og løken i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss eddik og litt salt. La det marinere i 2 minutter før salaten vendes inn.   
God middag!
God middag!