Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- eplesidereddik
- olje
- salt
- pepper
Ajvar-bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Stekt kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Nektarinsalat
Sjalottløk
1 stk
Nektarin
1 stk
Agurk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesidereddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 568 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Del nektarinene i to og stek dem raskt i stekepannen sammen med kyllingen for ekstra god smak.
- Ajvar-bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn ønsket mengde ajvar og ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren, og krydre med litt salt og pepper.
- Stekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 3 minutter. Skru så ned til lav varme, krydre med sitruskrydderet, legg på lokk, og la kyllingen hvile i omtrent 4 minutter, eller til den er gjennomstekt. Kutt kyllingen i skiver før servering.
- Tzatziki: Skyll hele agurken, og grovriv halvparten på et rivjern. Press ut så mye væske du klarer, og ha agurkraspet i en skål. Vend inn yoghurten og persilladen.
- Nektarinsalat: Skrell sjalottløken og skyll nektarinen. Kutt løken i tynne skiver og nektarinen i tynne båter. Kutt resten av agurken i skiver. Ha nektarinen, agurken og løken i en bolle, og vend inn 1 ss olivenolje, 1 ss eddik og litt salt. La det marinere i 2 minutter før salaten vendes inn.
- God middag!