Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Kyllinglårfilet
320 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
1 dl
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Brokkoli
½ stk
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok smøret på middels varme til det er brunt og lukter av nøtter, for å gi ekstra karakter til gulrotkremen. Server chiliflakene på siden hvis dere ikke ønsker brokkolien så sterk.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gulrøttene. 
 Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over soyasausen, 1 dl vann og krydre med sitruskrydderet. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den gyllen og gjennomstekt. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kok gulrøttene i i vannet fra steg 1 i omtrent 10 minutter, eller til de er helt møre.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen. Ha i sesamfrøene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. 
Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Ha i 1 ss smør (se tips), og kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper.
God middag!