Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris

gulrotkrem og sesamstekt brokkoli
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Kyllinglårfilet
320 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
1 dl
Gulrøtter
400 g
Ingefær
½ bit
Smør
1 ss
(Melk)
Jasminris
135 g
Brokkoli
½ stk
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
674 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok smøret på middels varme til det er brunt og lukter av nøtter, for å gi ekstra karakter til gulrotkremen. Server chiliflakene på siden hvis dere ikke ønsker brokkolien så sterk.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gulrøttene. 
 Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over soyasausen, 1 dl vann og krydre med sitruskrydderet. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den gyllen og gjennomstekt. 
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kok gulrøttene i i vannet fra steg 1 i omtrent 10 minutter, eller til de er helt møre.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen. Ha i sesamfrøene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. 
Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Ha i 1 ss smør (se tips), og kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper.
God middag!