Laktosefri
Kyllingbryst og risoni med krydret smør, syltet knutekål, ovnsbakt eple og grønnkål
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Rødt eple
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Knutekål
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ss
Risoni
150 g
Sitron
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Smør
30 g
Sjalottløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 737 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok smøret til det er gyllent og lukter av nøtter for ekstra smak og karakter på retten. Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan knutekålen stekes i stekepannen sammen med grønnkålen, eller i ovnen med eplet, istedenfor å syltes.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt eplet i båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Ha i 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen med smøret over i en ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend eplebåtene i litt olivenolje og sitruskrydderet, og legg dem i formen rundt kyllingen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Skyll og kutt knutekålen i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 1 dl vann og 1 ss sukker i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og vend inn knutekålskivene. La det marinere frem til servering, men vend på skivene et par ganger.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Smelt 30 g smør i en liten kjele (se tips). Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og rør skallet og kryddermiksen inn i smøret. Vend inn kryddersmøret med den ferdigkokte og silte risonien, og smak til med saften fra sitronen.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i 2–3 minutter, krydre med salt og pepper, og vend inn løken.
Kutt kyllingen i skiver. Fordel risonien på tallerkener og topp med kyllingen og sjyen fra formen, eplebåtene, knutekålen og grønnkålen. Vel bekomme!
God middag!