Kyllingbryst og risoni med krydret smør, syltet knutekål, ovnsbakt eple og grønnkål
Laktosefri

Kyllingbryst og risoni med krydret smør, syltet knutekål, ovnsbakt eple og grønnkål

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Rødt eple
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Smør
1 ss
(Melk)
Knutekål
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ss
Risoni
150 g
(Hvete)
Sitron
1 stk
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Smør
30 g
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 737 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok smøret til det er gyllent og lukter av nøtter for ekstra smak og karakter på retten. Hvis du ønsker å forenkle oppskriften, kan knutekålen stekes i stekepannen sammen med grønnkålen, eller i ovnen med eplet, istedenfor å syltes.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt eplet i båter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Ha i 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen med smøret over i en ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend eplebåtene i litt olivenolje og sitruskrydderet, og legg dem i formen rundt kyllingen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden.
Skyll og kutt knutekålen i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 1 dl vann og 1 ss sukker i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og vend inn knutekålskivene. La det marinere frem til servering, men vend på skivene et par ganger.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Smelt 30 g smør i en liten kjele (se tips). Skyll og finriv skallet fra sitronen (kun det gule), og rør skallet og kryddermiksen inn i smøret. Vend inn kryddersmøret med den ferdigkokte og silte risonien, og smak til med saften fra sitronen. 
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnkålen i 2–3 minutter, krydre med salt og pepper, og vend inn løken.
Kutt kyllingen i skiver. Fordel risonien på tallerkener og topp med kyllingen og sjyen fra formen, eplebåtene, knutekålen og grønnkålen. Vel bekomme! 
God middag!