Ostekremet risoni med søte og spicy grønnsaker og Westfalerskinke
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- pastavann
- salt
- pepper
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Karri
½ pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Sukker
1 ts
Smør
1 ss
Risoni
150 g
Mozzarella
125 g
Sitron
½ stk
Pastavann
½ dl
Ruccola
50 g
Westfalerskinke
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 579 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 67 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll og finriv litt skall fra sitronen (kun det gule) i risonien for ekstra god smak. Riv eller kutt spekeskinken i mindre strimler hvis dere ønsker.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft og kok opp lettsaltet vann i en kjele til risonien.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Skvis saften fra halve sitronen over grønnsakene, og vend inn 1 ts sukker, ønsket mengde av karrien og den røkte chilimiksen. Fordel 1 ss smør i formen, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er møre.
Tilbered risonien som anvist på pakken i vannet fra steg 1. Riv mozzarellaen i mindre strimler.
Hell vannet av den ferdigkokte risonien, men la det være igjen omtrent ½ dl av pastavannet i kjelen sammen med risonien. Vend inn mozzarellaen, og la den smelte. Smak til med saften fra resten av sitronen, salt og pepper.
Skyll og tørk ruccolaen. Topp den ostekremede risonien med de bakte grønnsakene, ruccolaen og Westfalerskinken.
God middag!