Laktosefri
Glutenfri
Bang bang kylling bowl med ris og friske grønnsaker
4.32 (73)
Under 30 min
12 Ingredienser
Navnet "bang bang kylling" refererer til den majonesbaserte sausen kyllingen vendes i, og stammer fra en populær restaurantkjede i USA, som fant opp dette morsomme navnet!
Navnet "bang bang kylling" refererer til den majonesbaserte sausen kyllingen vendes i, og stammer fra en populær restaurantkjede i USA, som fant opp dette morsomme navnet!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg
Basisvarer:
- Vann
- olje
Kyllinggyros
300 g
Søt chilisaus
1 pakke
Lettmajones
2 pakke
Srirachasaus
½ pakke
Lime
½ stk
Vann
2 ss
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 954 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en litt mildere saus, kan sausen lages uten sriracha, og heller serveres til retten for dem som ønsker det!
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Fordel kyllingen utover en smurt ildfast form, og stek den midt i ovnen i 10–12 minutter, til den er gjennomstekt. Vend litt på kyllingen halvveis i steketiden.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen den søte chilisausen, majonesen, ønsket mengde av srirachaen og 2 ss vann i en skål (se tips). Smak til med litt saft fra halve limen.
Skrell og kutt gulroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Skyll og kutt agurken i terninger.
Ta ut kyllingen fra ovnen, og vend inn halvparten av bang bang sausen.
Kutt resten av limen i båter, og skyll, tørk og grovhakk korianderen. Fordel risen i serveringsskåler, og fordel kyllingen, gulroten, agurken og rødkålen over. Topp med resten av bang bang sausen, sesamfrøene og korianderen. Server limebåtene ved siden av.
God middag!