Bakt torsk med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og eggesmør
30-40
Glutenfri

Bakt torsk med hjemmelaget potetmos, gulrøtter og eggesmør

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Bakte gulrøtter og torsk

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
1–2 stk
rødt eple
Rødt eple
½ stk
estragon
Estragon
½–1 bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
50 g

Grønnkål

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 613 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk en eggedeler når eggene skal kuttes: Kutt ett og ett egg i deleren både på langs og på tvers. Kok gjerne smøret til det er gyllenbrunt og lukter av nøtter.

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft, og kok opp vann i en kjele til potetene. 
  2. Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i mindre biter. Kok potetene i vannet fra steg 1 i omtrent 20 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. 
  3. Bakte gulrøtter og torsk: Skrell og kutt gulrøttene tykke skiver. Fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje og salt. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne. Skyll fisken og krydre med litt salt og pepper. Legg fisken oppå gulrøttene i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Torsken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Eggesmør: Kok opp vann i en kjele. Kok eggene i omtrent 10 minutter, da er de hardkokte. Avkjøl eggene lett i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i terninger (se tips). 
  5. Grønnkål: Vend grønnkålen sammen med litt olje, salt og pepper i en skål. Legg grønnkålen på brettet med torsken og gulrøttene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden. 
  6. Eggesmør, fortsettelse: Skyll eplet og estragonen, og skrell sjalottløken. Kutt eplet i små terninger og finhakk løken. Dra bladene av estragonen og grovhakk bladene. Smelt 50g smør i kjelen du brukte til eggene (se tips). Vend inn eggene, løken, eplet og estragonen, og krydre med litt pepper. 
  7. Potetmos, fortsettelse: Ha ønsket mengde smør i potetene, og mos dem med en stapper eller ballongvisp. Spe med melken, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.