Laksefilet med eple- og dillvinaigrette, farget blomkål og potetmos
Roede
Glutenfri

Laksefilet med eple- og dillvinaigrette

farget blomkål og potetmos
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Sjalottløk
½–1 stk
Grønt eple
½–1 stk
Dill
½–1 pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
1–2 ss
Blomkål
½–1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 631 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha blomkålbukettene, laksen, litt olje, salt og pepper på et stekebrett med bakepapir, og bak fisken og blomkålen i ovnen i 8–10 minutter

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk dillen. Ha løken, eplet og dillen i en serveringsskål, og vend inn saften fra sitronen, 1–2 ss olivenolje, litt salt og pepper. 
 Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha blomkålen over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
 Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
150 g Eple- og dillvinaigrette: 50 g Laks: 125 g  Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!