20-30
Glutenfri
Taquitos fylt med chili con carne, servert med avokadohummus og fersk tomatsalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- sukker
Taquitos
Chiliflak
½ pakke
Chili con carne
600 g
Maistortillaer
10 stk
Smør (Melk)
2 ss
Fersk tomatsalsa
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Servering
Lime
1 stk
Avokadohummus
1 pakke
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 972 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server chiliflakene til retten hvis du ønsker du en mildere rett.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Taquitos: Smelt 2 ss smør i en liten kjele og smak til med chiliflakene (se tips).
- Taquitos, fortsettelse: Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel chili con carnen på maistortillasene og rull dem sammen. Legg taquitosene med skjøten ned på stekebrettet, og pensle med chilismøret. Stek taquitosene midt i ovnen i omtrent 10 minutter eller til de er sprø i kantene.
- Fersk tomatsalsa: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomatene, løken, 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og sukker.
- Servering: Kutt limen i båter. Anrett taquitosene og limebåtene på et serveringsfat. Server avokadohummusen, lettrømmen og chiliflakene til retten.