Taquitos fylt med chili con carne, servert med avokadohummus og fersk tomatsalsa
20-30
Glutenfri

Taquitos fylt med chili con carne, servert med avokadohummus og fersk tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • sukker

Taquitos

chiliflak
Chiliflak
½ pakke
chili con carne
Chili con carne
600 g
maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
Smør (Melk)
2 ss

Fersk tomatsalsa

tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss

Servering

lime
Lime
1 stk
avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 972 kcal
  • Fett 54 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server chiliflakene til retten hvis du ønsker du en mildere rett.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
  2. Taquitos: Smelt 2 ss smør i en liten kjele og smak til med chiliflakene (se tips).    
  3. Taquitos, fortsettelse: Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel chili con carnen på maistortillasene og rull dem sammen. Legg taquitosene med skjøten ned på stekebrettet, og pensle med chilismøret. Stek taquitosene midt i ovnen i omtrent 10 minutter eller til de er sprø i kantene.            
  4. Fersk tomatsalsa: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomatene, løken, 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og sukker.
  5. Servering: Kutt limen i båter. Anrett taquitosene og limebåtene på et serveringsfat. Server avokadohummusen, lettrømmen og chiliflakene til retten.