Roede
Laktosefri
Sitrusbakt kyllinglår med wokede grønnsaker, pak choy, sort ris og koriander
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- sukker
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
1 pakke
Olje
1 ts
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Lime
½–1 stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sukker
1 ts
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Olje
1 ts
Koriander
½–1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 660 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over litt olje og sitruskrydderet. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Ha sesam- og chilisausen, soyasausen og 1 ts sukker i en skål. Bland det godt sammen, og smak til med saft fra limen.
Skrell og kutt gulroten og løken i tynne strimler. Skyll eplet og pak choyen. Kutt eplet i tynne strimler og pak choyen i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen i omtrent 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper, og ha den over på en tallerken.
Wok gulroten og løken i omtrent 2 minutter. Vend inn eplet og dressingen, og legg pak choyen over grønnsakene i pannen. Skru av platen og dryss sesamfrøene over.
Skyll og grovhakk korianderen, og server den til retten.
100 g Kylling: 125 g Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!