20-30
Vegetar
Kikertfritters med frisk rødkålsalat, søtpotetbåter og lett urtedressing
Kikertfrittersene får nydelig konsistens når de stekes, knasende sprø. Chilimixen gir søtpotetbåtene et lite sting, perfekt til den friske salaten.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- egg
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
Kikertfritters
Kikerter
1 pakke
Mais
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Revet ost (Melk)
100 g
Egg
1 stk
Hvetemel (Hvete)
40 g
Søtpotetbåter
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Rødkålsalat
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Norsk eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødkål
100 g
Bladpersille
½ bunt
Tranebær
1 pakke
Lime
1 stk
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 933 kcal
- Fett 47 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag gjerne deigen til kikertfrittersene dagen før, og la dem stå i kjøleskapet over natten.
- Varm opp stekeovnen til 215 grader varmluft.
- Kikertfritters: Sil laken av kikertene og maisen, og skyll det i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk persillen. Visp sammen 1 egg i en skål. Vend inn kikertene, maisen, den revne osten, 40 g hvetemel og halvparten av persillen. Krydre med litt salt og pepper.
- Søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel båtene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og den røkte chilimixen. Stek søtpotetbåtene i ovnen i 15–20 minutter.
- Rødkålsalat: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i 1–2 minutter, til de har fått litt farge. Grovhakk valnøttene. Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Vend sammen rødkålen, gulroten, eplet, valnøttene, resten av persillen og tranebærene i en salatbolle. Klem over saften fra limen.
- Kikertfritters, fortsettelse: Bruk stekepannen fra steg 4, og ha i litt olje. Lag kikertfrittersene av omtrent 2 ss røre. Stek frittersene i 3–4 minutter på en side, før du snur dem. Press frittersene litt flate med stekespaden, og stek i 3–4 minutter på den andre siden.
- Servering: Server kikertfrittersene med den lette urtedressingen, søtpotetbåtene og rødkålsalaten.