20-30
Crispy kyllingburger med chilimajones, tomat, hjertesalat og potetskiver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte potetskiver
Poteter
350 g
Grønnsaker
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Crispy kylling og burgerbrød
Crispy kylling
300 g
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Til servering
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 757 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også sylte rødløken. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Skyll og kutt salaten i biter.
- Crispy kylling og burgerbrød: Legg kyllingen på stekebrettet med potetene når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid. Stek kyllingen i ovnen med potetene, til den er gjennomvarmet. Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 4 minutter før servering.
- Servering: Smør chilimajonesen på hamburgerbrødene, og fyll dem med salaten, tomaten, løken og kyllingen. Server potetskivene til retten.