15-20
Laktosefri
Grillet gyroskjøtt med bulgursalat og curry- og mangodressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
Bulgursalat
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Norsk eple
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
Til servering
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 706 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke gyroskjøttet i en ildfast form på 225 grader i 12–15 minutter. Du kan også servere grønnsakene for seg hvis du ønsker det.
- Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen og ½ ss smør i kokevannet.
- Bulgursalat, fortsettelse: Skyll agurken, tomaten og eplet og kutt dem i terninger. Ha grønnsakene og eplet i en serveringsskål og vend inn den ferdigkokte bulguren rett før servering.
- Grillet gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter.
- Til servering: Server curry- og mangodressingen til retten.