Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo
20-30
Laktosefri
Vegetar

Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo

Enchiladas er en populær meksikansk rett som består av fylte tortillas, bakt i ovnen med en tomatisert krydret saus og gratinert ost. Med guacamole og frisk tomatsalsa er dette måltidet fullt av deilige meksikanske smaker!

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Lettsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
⅔ stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Enchiladas

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
½–1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
1 pakke
Vann
3 dl

Picco de gallo

tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½–1 bunt
lime
Lime
½ stk
rødløk
Rødløk
⅓ stk

Til servering

guacamole
Guacamole
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 878 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke stavmikser kan du mose det sammen med en gaffel.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt to tredjedeler av rødløken i tynne skiver og vend det sammen med saften fra halve limen og 1 ts sukker i en bolle. Finhakk resten av løken og legg til side.
  3. Enchiladas, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. Ha tomatpuréen, 3 dl vann, halve pakken med maisstivelsen, buljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele og kok opp under omrøring.
  4. Enchiladas: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i de svarte bønnene og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Enchiladas, fortsettelse: Fyll hver av tortillalefsene med bønnefyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
  6. Picco de gallo: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Ha tomaten og korianderen i en skål sammen med den finhakkede løken fra steg 2. Skvis i saften fra resten av limen, og smak til med salt og pepper. 
  7. Til servering: Server enchiladasene med picco de galloen, guacamolen og den lettsyltede løken.