20-30
Laktosefri
Vegetar
Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo
Enchiladas er en populær meksikansk rett som består av fylte tortillas, bakt i ovnen med en tomatisert krydret saus og gratinert ost. Med guacamole og frisk tomatsalsa er dette måltidet fullt av deilige meksikanske smaker!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- gluten,
- melk
Basisvarer
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Lettsyltet rødløk
Rødløk
⅔ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Enchiladas
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
½–1 pakke
Revet ost (Melk)
1 pakke
Vann
3 dl
Picco de gallo
Tomat
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
½ stk
Rødløk
⅓ stk
Til servering
Guacamole
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 878 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 111 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke stavmikser kan du mose det sammen med en gaffel.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Lettsyltet rødløk: Skrell og kutt to tredjedeler av rødløken i tynne skiver og vend det sammen med saften fra halve limen og 1 ts sukker i en bolle. Finhakk resten av løken og legg til side.
- Enchiladas, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. Ha tomatpuréen, 3 dl vann, halve pakken med maisstivelsen, buljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele og kok opp under omrøring.
- Enchiladas: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i de svarte bønnene og omtrent 1 dl av enchiladasausen og la det steke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Enchiladas, fortsettelse: Fyll hver av tortillalefsene med bønnefyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten har smeltet.
- Picco de gallo: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Ha tomaten og korianderen i en skål sammen med den finhakkede løken fra steg 2. Skvis i saften fra resten av limen, og smak til med salt og pepper.
- Til servering: Server enchiladasene med picco de galloen, guacamolen og den lettsyltede løken.