Tofu katsu med ris og frisk agurksalat med sesamfrø
20-30
Laktosefri
Vegetar

Tofu katsu med ris og frisk agurksalat med sesamfrø

«Tofu katsu» er en japansk rett, der man panerer og friterer tofuen, serverer den på ris og topper den med en god saus. Her med en syrlig agurksalat.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Tofu katsu

maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
panko
Panko (Hvete)
75 g
lime
Lime
½ stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
egg
Egg (Egg)
1–2 stk

Frisk agurksalat

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Tilbehør

kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 779 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 105 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Tofu katsuHa maisstivelsen i en skål, pankoen i en annen, og visp sammen eggene i en tredje skål. Skyll og finriv skallet fra halve limen (kun det grønne) på et rivjern. Bland limeskallet og ønsket mengde av det røkte chilikrydderet med eggene. Tørk tofuen med litt tørkepapir, og del den i omtrent 3 cm tykke skiver. Vend tofuskivene i maisstivelsen, deretter i eggeblandingen, og til slutt i pankoen. Ha tofuskivene over på en tallerken.  
  3. Frisk agurksalat: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en skål. 
  4. Frisk agurksalat, fortsettelse: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver på skrå. Ha agurken og løken over i en skål, og vend inn saften fra limen, litt salt og 1 ts sukker. Topp med sesamfrøene og eventuelle rester av det røkte chillikrydderet.
  5. Tofu katsu, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek den panerte tofuen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gyllen. 
  6. Tilbehør: Server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.