Stekt svinekam med ris, pak choy og brunet soyasmør med granateple
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Stekt svinekam med ris, pak choy og brunet soyasmør med granateple

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Brunet soyasmør

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
granateple
Granateple
½–1 stk
Smør (Melk)
50 g
Soyasaus (Soya)
2 ss

Svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Grønnsaker

pak choy
Pak choy
1 stk
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 801 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brekk og plukk ut granateplekjernene i en bolle med vann, så blir det ikke så sølete.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Brunet soyasmør: Skrell og finhakk løken. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips).
  3. Svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre kjøttet med kryddermiksen, legg det på en tallerken, og la det hvile frem til servering. Kutt kjøttet i skiver før servering. 
  4. Brunet soyasmør, fortsettelse: Smelt 50 g smør i en liten kjele på middels høy varme. La det småkoke i 1–2 minutter, til det har en nøttebrun farge. Ha i løken, og la det frese videre i omtrent 2 minutter. La smøret stå på lav varme, og vend inn 2 ss soyasaus og granateplekjernene rett før servering. 
  5. Grønnsaker: Skyll og kutt pak choyen i grove strimler. Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek pak choyen og bønnene under omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med med litt salt og pepper. 
  6. Vel bekomme!