15-20
Laktosefri
Soyaglasert kylling med grønnsaksris og curry- og mangodressing
Fargerik ris og saftig kylling med gode asiatiske smaker. Denne retten er en fryd for både øyet og ganen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
Stekt grønnsaksris
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Mais
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønne erter
125 g
Soyaglasert kylling
Skivet kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 794 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger. Da får den lettere en fin stekeskorpe.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Stekt grønnsaksris: Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte risen.
- Soyaglasert kylling: Ha kyllingen og den kinesiske wok- og dippsausen i en smurt ildfast form, og stek kyllingen i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Stekt grønnsaksris, fortsettelse: Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger og grovhakk løken. Sil laken av maisen. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten i 2–3 minutter, eller til den så vidt er mør. Ha løken, maisen, ønsket mengde av ingefærblandingen og ertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Bland grønnsakene med risen i stekepannen. Smak til med salt og pepper, og la den stekte grønnsaksrisen stå på lav varme frem til servering.
- Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og curry- og mangodressingen til retten.