20-30
Kyllingconfit med ovnsbakte poteter, maiskrem og soppsaus
Denne maiskremen smaker nydelig til de saftige kyllinglårene, og med soppsaus med smak av umami, er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte grønnsaker og kylling
Pastinakk
1 stk
Poteter
350 g
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Maiskrem
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Topping
Persille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 830 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Kylling: Stek kyllinglårene på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
- Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Soppsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
- Topping: Finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.