Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- pastavann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Kyllingbryst og tomater
Kyllingbryst med skinn
300 g
Cherrytomater
250 g
Pasta og spinat
Casarecce (Hvete)
200 g
Spinat
50 g
Smør (Melk)
1 ss
Kremet tomat- og soppsaus
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Pastavann
1 dl
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 769 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend sausen sammen med pastaen.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett på en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta.
- Kyllingbryst og tomater: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen og stek den i omtrent 2 minutter på andre siden. Krydre med salt og pepper. Skyll tomatene. Ha kyllingen og tomatene over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
- Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på omtrent 1 dl av pastavannet til punkt 5. Skyll spinaten, og vend den og 1 ss smør sammen med pastaen.
- Grønnsaker: Skrell og finhakk løken. Fjern eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i tynne skiver.
- Kremet tomat og soppsaus: Bruk stekepannen fra punkt 2, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek løken og soppen i omtrent 5 minutter. Smelt 1 ss smør i pannen. Rør inn soppulveret, hønsebuljongen og 1 ss hvetemel. Spe på med melken og 1 dl av pastavannet, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i et par minutter. Smak til med 2 ss soyasaus og litt pepper.
- Topp retten med de bakte tomatene.