20-30
Roede
Glutenfri
Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
Her får du kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, et magert, saftig og smakfullt alternativ. Perfekt med tradisjonelt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
400–500 g
Ovnsbakte grønnsaker
Brokkoli
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Rødbete
1 stk
Olje
1 ts
Kyllingkaker i brun saus
Kyllingkaker
300 g
Brun saus (Melk, Laktose)
220 g
Olje
1 ts
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 736 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter i lettsaltet vann hvis du heller vil det. Du kan også varme opp sausen og kyllingkakene hver for seg.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål ved servering, og smak til med salt og pepper.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt løken i båter. Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
- Kyllingkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i et par minutter på begge sider. Hell over den brune sausen, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.
- Kyllingkaker i saus: 150 g Potetmos: 150 g Grønnsaker: 160 g Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).