Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
20-30
Roede
Glutenfri

Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær

Her får du kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, et magert, saftig og smakfullt alternativ. Perfekt med tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
400–500 g

Ovnsbakte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
Olje
1 ts

Kyllingkaker i brun saus

kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
brun saus
Brun saus (Melk, Laktose)
220 g
Olje
1 ts

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 736 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter i lettsaltet vann hvis du heller vil det. Du kan også varme opp sausen og kyllingkakene hver for seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål ved servering, og smak til med salt og pepper.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt løken i båter. Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
  4. Kyllingkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i et par minutter på begge sider. Hell over den brune sausen, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. 
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten. 
  1. Kyllingkaker i saus: 150 g Potetmos: 150 g Grønnsaker: 160 g Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 540 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).