20-30
Laktosefri
Vegetar
Poke bowl med sprø tofu, mango, edamamebønner og chilimajones
Tofu er en sentral ingrediens i det asiatiske kjøkkenet. Full av proteiner og veldig næringsrik. Nyt denne bowlen med verdens beste samvittighet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- vann
- hvetemel
- soyasaus
- olje
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Jasminris
Jasminris
135 g
Ponzumarinert tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Topping
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Mango
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones (Egg, Sennep)
75 g
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1007 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 100 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Ponzumarinert tofu: Kutt tofuen i små terninger, og ha terningene i en bolle. Vend inn 1 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen og sesamfrøene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
- Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek edamamebønnene i 2–3 minutter. Ha bønnene over i en skål og topp med ½ ss soyasaus. Skrell og kutt mangoen i terninger.
- Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler, og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med edamamebønnene, den syltede rødløken og chilimajonesen.