Bakt laks med linguine i mild ajvar, pannestekt rosenkål og rødløk
15-20
Laktosefri

Bakt laks med linguine i mild ajvar, pannestekt rosenkål og rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
ajvar
Ajvar
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Pastavann
½–1 dl

Bakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke

Pannestekt rosenkål og rødløk

rosenkål
Rosenkål
200 g
rødløk
Rødløk
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 813 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan bakes sammen med fisken i ovnen. Vend da inn litt olje, salt og pepper i grønnsakene, og legg fisken oppå.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men behold ½–1dl av pastavannet når pastaen siles. Ha pastaen tilbake i kjelen, og vend inn 1 ss smør, ajvaren og pastavannet. Smak til med saft fra sitronen, litt salt og pepper. 
  3. Bakt laks: Tørk fisken med litt kjøkkenpapir. Legg fisken i en smurt ildfast form og krydre med sitruskrydderet og pepper. Bak fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til fisken flaker seg lett ved et trykk med fingeren.   
  4. Pannestekt rosenkål og rødløk: Fjern eventuelle stygge blader på rosenkålene og del dem i to. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rosenkålen i omtrent 2 minutter, til de har fått stekeskorpe. Tilsett rødløken og stek videre i omtrent 2 minutter. Krydre grønnsakene med litt salt og pepper. 
  5. Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten. God middag!