15-20
Glutenfri
Fiskekaker med knuste krydderpoteter, grønnsakssalat og limeaioli
Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her serveres de med smakfulle krydderpoteter og stekte grønnsaker - med en deilig klatt aioli på toppen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
Knuste krydderpoteter
Småpoteter
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Grønnsakssalat
Rødløk
½–1 stk
Strimlet wokmiks
150 g
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Limeaioli med eple
Norsk eple
1 stk
Lime
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 630 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 58 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
- Knuste krydderpoteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Fiskekaker: Ha fiskekakene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
- Grønnsakssalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og ha det i en skål. Vend inn 1 ts sukker, 1 ss eddik og litt salt og pepper. La løken marinere til resten av retten er klar, og vend inn wokmiksen rett før servering.
- Limeaioli med eple: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finriv litt av skallet (kun det grønne) på limen. Bland epleterningene med aiolien i en skål, og smak til med limeskallet, saft fra limen og litt salt og pepper.
- Knuste krydderpoteter, fortsettelse: Hell vannet av potetene, og knus dem lett med en visp. Rør inn 1 ss smør, og smak til med sitruskrydderet.
- Vel bekomme!