Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pepper
- salt
- olje
Pasta
Mezze maniche (Hvete)
200 g
Chorizofyll
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Chorizodeig
300 g
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
½–1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Salat
Strimlet kålsalat
120 g
Rømmedressing
Gressløk
1 bunt
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 941 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 96 g
- Protein 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til salaten med litt olivenolje, eddik, salt og pepper rett før servering. Du kan også vende rømmedressingen inn med salaten.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft og kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
- Pasta: Kok pastaen i vannet fra punkt 1 i omtrent 10 minutter. Hell av vannet, og ha pastaen i en ildfast form.
- Chorizofyll: Skrell gulrøttene og løken. Grovriv gulrøttene på et rivjern og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizodeigen i 2 minutter på hver side, til den får en stekeskorpe. Del deigen i mindre biter, og tilsett gulrøttene og løken. La det steke sammen i et par minutter, og krydre med litt salt og pepper. Tilsett de hakkede tomatene og buljongen, og kok opp.
- Chorizofyll, fortsettelse: La chorizofyllet koke i et par minutter, og smak til med pepper og eventuelle rester av buljongen eller salt. Ha chorizofyllet over pastaen i den ildfaste formen, og strø osten jevnt over. Stek pastaformen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, til osten er gyllen.
- Salat: Ha kålsalaten i en serveringsskål (se tips).
- Rømmedressing: Skyll og finhakk gressløken. Ha rømmen i en skål, vend inn gressløken og smak til med salt og pepper.